Økologisk Ølandshvedemel groft 5 kg

Flere visninger

 

 

Spar op til 70% - Se alle de gode tilbud her

Se alle nyheder i shoppen her

 

Økologisk Ølandshvedemel groft fra Aurion 5 kg

Økologisk Ølandshvedemel groft fra Aurion 5 kg


Ølandshvede er en af de "gamle" meltyper, der er blevet genopdaget og nu bliver dyrket - i økologiske og biodynamiske jordbrug - i større mængder. Den giver brødet en god struktur, da glutenet ved lang tids æltning virkelig bliver trukket ud - faktisk skal man ofte ælte et ølandshvedebrød i et kvarter eller endda mere, i køkkenmaskinen. Smagen er som hvede, men kraftigere og mere markant. Claus Meyer kalder på et tidspunkt ølandshveden for sit "yndlingskorn", og med god grund. Man kan virkelig få nogle lækre brød ud af det. 


Det kan anbefales at bage ølandshvedebrød som langtidshævede brød med surdej. Ved denne fremgangsmåde kan det desuden anbefales at bruge træforme, der kan modstå mælkesyrebakterierne i surdejen. Hvis man alligevel laver dejen så fast at den kan bages uden form, kan det anbefales at bage det ved høj varme på en bagesten. Det giver et brød der minder om ciabatta, men med en tungere og mere smagfuld krumme.


Denne ølandshvede er groft formalet, men man kan sagtens bage et brød af denne mel alene, dvs. uden at bruge f.eks. hvedemel eller sigtet ølandshvede. Brødet virker på ingen måde for tungt eller groft.

132,00 Kr + fragt
B1100B

Økologisk Ølandshvedemel groft fra Aurion 5 kg

DKK

132,00 Kr

0