Køkkenhaven på orlov i år
Køkkenhavens blomsterflor

Køkkenhavens blomsterflor

Af gæsteblogger Mia Mønsted.

Vi har altid haft en køkkenhave. Jeg synes, det har været vigtigt, at min datter på 8 kunne få en forståelse af hvordan vores mad kommer fra jord til bord.

Da foråret begyndte at sprede sin varme og lovning om at vinteren snart ville slippe sit tag i os, tog jeg en beslutning. Køkkenhaven skulle have orlov i år. Jeg fandt dræbersnegle i haven sidste sommer og måtte opgive vores køkkenhave. Både på grund af sneglene og manglen på tid valgte jeg at give køkkenhaven fri i år. Tidspresset er ikke blevet mindre. Jeg var naturligvis været ærgerlig over, at vi ikke ville kunne nyde vores egne afgrøder, men nu kan jeg se og mærke i maven at valget var det rigtige.

Jeg besluttede at rydde køkkenhaven og så søde sommerblomster i den i år. Jeg ville ikke bare have et stykke jord med ukrudt, som var træls at se på. Det var en fantastisk beslutning. Lige siden juli har der været et væld af forskellige blomster og farver i haven. Sommerfugle, fugle og ikke mindst os selv har nydt køkkenhavens blomsterflor.

Køkkenhavens blomsterflor

Køkkenhavens blomsterflor

Hvad så med grøntsagerne? Jo ser du. Jeg kender et par gode vejboder i omegnen og dem har vi flittigt besøgt. Der har jeg fundet næsten alt hvad jeg skulle bruge af usprøjtede grøntsager. Resten har jeg fundet i supermarkedets økologiske afdeling. Indtil vi er blevet sneglene kvit og jeg har lidt overskud til haven, vil vi nyde sommerblomsterne i haven og købe økologiske grøntsager.

Jeg kan varmt anbefale dig at købe en stor håndfuld blomsterfrø til din have til næste år.

Sct. Hans urt i fuldt flor

Sct. Hans urt i fuldt flor