Hækling – Stress af med kreativt håndarbejde
Stress af med hækling

Stress af med hækling

Af gæsteblogger Mia Mønsted

Du har sikkert bemærket det, men hækling er vildt moderne og har faktisk været det i nogle år. Jeg er selv gået med på bølgen og det er fantastisk. Jeg er meget kreativ anlagt, og det klør tit i fingrene for at skabe ting til hjemmet, min datter og herlige gaver til venner og familie. For nogle år siden greb jeg en hæklenål givet til mig af en tidligere kollega og jeg har næsten ikke kunnet givet slip på den siden. Der er så mange fordele ved denne skønne hobby.

Lad mig blot nævne et par her:

» Du får beskæftiget din indre kreative stemme.

» Du kan hækle overalt, en nål og et garnnøgle fylder ikke meget i tasken eller i en lille kurv i stuen.

» Du får mulighed for at skabe små og store kunstværker til dem du holder af.

» Du stresser automatisk af, når du sidder med garnet og tæller masker. Tankerne flader til ro og dermed din hjerterytme. Er det ikke fantastisk!

» Du har mulighed for at vælge økologiske garntyper og lækre hæklenåle i træ.

» Det er et kæmpe netværk på Facebook du kan blive en del af. Her kan man få hjælp til opskrifter, teknikker, garnkombinationer mm.

Hækler du i forvejen kan du sikkert nikke genkendende til ovenstående. For mit vedkommende nyder jeg især at kunne koble af med nål og garn i hånden. Jeg betragter hækling som en mindfulness oplevelse. Jeg nyder mine stunder i sofaen med et igangværende projekt stort som småt. Det giver ro og mine tanker falder på plads samtidig med at jeg får udrettet noget med mine hænder.

Er du ny og har du mod på at kaste dig ud i den store fagre verden af hæklerier? Så er her hvad du skal bruge:

» En hæklenål med håndtag så du ikke spænder i hånden, mens du hækler.

» Garn der passer til størrelsen af nålen.

» Youtube se f.eks. her

» Tålmodighed.

» Kreativitet.

Der er mange arrangementer med håndarbejde i centrum rundt om i Danmark så hold øje med lokale opslag og på nettet. Jeg har været til et arrangement med Sys Fredens i tunesisk hækling og på flere kreative messer i blandet andet Fredericia og Rødekro. Faktisk skal jeg afsted igen d 28/10 til Kreative Dage i Fredericia. Det er en af de største messer af sin slags. Her finder du alt hvad hjertet kan begære med hensyn til håndarbejde og mange ting er helt igennem bæredygtige. Jeg tager en nær veninde med, som også brænder for garn og elsker håndarbejde. Vi mødes så ofte vi kan til en kop kaffe og hygger med vores hækling. Det er skønt at kombinere samvær med veninder og en dejlig hobby. Det giver indre ro, ny energi og er helt enkelt ikke til at undvære. Vi glæder os til at være sammen en hel dag i Fredericia.

Her er et lille udpluk af hvad jeg har lavet igennem tiden.

Stress af hækling

Stress af hækling

Her er et link til messen i Fredericia www.kreativedage.dk