Sommer på Fejø
Gæsteblogger Mia

Gæsteblogger Mia

Hej, mit navn er Mia,

Jeg er gæsteblogger hos Puregreen og jeg elsker det. Lidt om mig: Jeg er 37 år, bor i et lille hus ved Skanderborg med min dejlige mand og vores 8 årige rockstjerne der lige er startet i 2. klasse. Jo, for resten – vi skal ikke glemme katten Alexander, der til tider lider lidt under at mor er veterinærsygeplejerske. På den gode og omsorgsfulde måde naturligvis.

Personligt er jeg på en dannelsesrejse i et mere enkelt liv med mere nærvær med min familie og venner og ikke mindst i at opnå mere indre ro i en alt for hektisk hverdag. Jeg har som så mange andre oplevet stress på nærmeste hånd og jeg har taget en beslutning; aldrig mere! Nu er jeg parat til at vende tilværelsen på hovedet og luge ud i de ting som ikke virker for mig og jeg vil skrue op for velværen ved at tilføje gode økologiske og naturlige produkter. Jeg ville aldrig selv have troet at jeg skulle så langt ud, førend jeg begyndte at lytte til min krop og få taget hånd om situationen.

Frihed!
Vi har lige overstået en fantastisk sommerferie, sådan rent oplevelsesmæssigt, selvom vejret har til tider været lidt anstrengt, men sådan er det jo tit i lille Danmark. Vi valgte at være offline en HEL uge i vandkants-Danmark på den hyggelige Fejø. Hvis du spørger familiens 8 årige hvor dét er, så er det 5 broer og én færge ned gennem Jylland, over Fyn, småøerne Tåsinge, Siø og Langeland, så Lolland og så lige en lille færge mere. Så er vi der endelig.

Skalø

Skalø

Øen er fantastisk. Solen skinner generelt mere på de små øer, så vi har følt os lidt mere heldige end vi egentligt havde forventet. Det summer af god stemning på øens uofficielle samlingssted, den gamle – men for nyligt renoverede mølle. Her serveres kaffe, the og lagkage hver dag hele sommeren. Der er så lidt trafik at vi er helt trygge ved at lade datteren selv cykle til købmanden efter is, og vi finder den ro som familien ikke altid har i hverdagen.

Cykeltur på Fejø

Cykeltur på Fejø

Kaffe og kage på Møllen

Kaffe og kage på Møllen

 

Krabberne på Fejø er vilde med vores økologisk spegepølse og det udnytter vi med en klemme og en sten i en snor fra badebroen. En lokal fisker forsøger at overtale os til at koge bisque på dem, men det er nok mest fordi han er træt af de går i hans net og æder fjordrejerne. Det blå flag ved stranden vejrer i en brise og vandet er så rent at vi uden problemer kan se bunden selv langt ude.

Har du sagt Fejø må du også sige æbler. Grundet et gunstigt klima bliver der dyrket meget frugt og friske grøntsager. Siden 1930’erne er en del blevet sejlet til København på små træskuder. De er meget charmerende og kan ses ved Dybvig havn. Den lækre frugt, most og grøntsager sælges i øvrigt også side om side med søde loppefund fra vejsiden, indkørsler og garager over alt på øen.

Se mere her: http://fejoeliv.dk/

Æblemosaik på Fejø

Æblemosaik på Fejø