PureGreen Blog

LCHF Brunch

LCHF Brunch

LCHF Brunch

LCHF Brunch

Lørdag morgen – solen skinner fra en skyfri himmel. De store drenge sover stadig og Anders kommer snart hjem fra sin løbetur – det er oplagt at forkæle familien med en lækker brunch. LCHF principperne passer ret perfekt til brunch – æg, bacon, græsk yoghurt, bær…

Jeg gik først i gang med at lave LCHF Brunch-pandekager efter en opskrift i Jane Faerbers bog “LCHF Spis dig mæt og glad”. Pandekagerne er lavet på hytteost og æg og de mætter derfor ret godt.

Til 8-10 pandekager:

4 æg

250 g hytteost (4%)

2 spsk loppefrøskaller

1 tsk stødt kardemomme

kokosolie til at stege pandekagerne i

Æg og hytteost blendes, så klumperne i hytteosten forsvinder. Resten af ingredienserne tilsættes og der blendes igen. Pandekagerne steges i kokosolie på en meget varm pande.

Til pandekagerne lavede jeg en lækker bær-creme. Ganske simpelt – bær (jeg brugte hindbær og jordbær) blendet sammen med græsk yoghurt 10% og en smule ren vanillepulver.

Herefter stegte jeg bacon og lavede en omelet. Omeletten var bare æg, mælk og salt rørt sammen og så på panden. Til omeletten lavede jeg en enkel tomatsalat med feta, basilikum og olivenolie.

Til sidst kom jeg en smule græsk yoghurt 10% i nogle små glas og toppede med blåbær og mandler.

Det var en kæmpestor succes – alle spiste med stort velbehag – og var mætte til langt op af eftermiddagen.

 

 

Tagged on: ,