Første dag med LCHF kost

"LCHF Spis dig mæt & glad" af Jane Faerber

“LCHF Spis dig mæt & glad” af Jane Faerber

Så kom dagen, hvor jeg tog hul på at afprøve LCHF kost på egen krop. Jeg har fået to bøger om LCHF i sortimentet og tænker, at det er mest reelt, at jeg har afprøvet principperne på egen krop, når jeg skal rådgive mine kunder. Og – så er jeg da også noget nysgerrig på, om jeg kan mærke en forskel. Vil jeg få mere energi, mindre sukkertrang og opleve lang og stabil mæthed?

Det er de to bøger “Kom i gang med LCHF på 14 dage” af Lars-Erik Litfeldt og “LCHF Spis dig mæt & glad” af Jane Faerber, som nogle måske vil genkende fra hendes blog om LCHF kost “Madbanditten”. Jeg har i de seneste dage, brugt noget tid på at læse i bøgerne og sætte mig ind i principperne bag LCHF. LCHF står for Low Carb High Fat – og går, som navnet siger, ud på at spise en kost med meget få kulhydrater til gengæld skal kosten have et højt fedtindhold. Jeg vil komme nærmere ind på principperne i senere blogindlæg.

“Kom i gang med LCHF på 14 dage” er en meget praktisk guide, der indeholder en kostplan til 14 dage. Jeg har valgt ikke at følge en kostplan, men i stedet tilpasse min kost til den mad resten af familien spiser og LCHF principperne. Det betyder for eksempel, at jeg spise samme kød og grøntsager som resten af familien. Dog spiser jeg flere grøntsager, da jeg jo ikke spiser pasta eller ris eller hvad, der ellers er som tilbehør. Vi spiser meget sjældent sovs, så for at få nok fedt, putter jeg eksempelvis noget flødeost på kødet og spiser det som “sovs”.

LCHF frokost

LCHF frokost

I dag har jeg til morgenmad spist; en omelet med tomat/basilikum salsa, bacon, græsk yoghurt 10% med blåbær og mandler. Til frokost stod den på kødrester fra aftensmaden i går og i forgårs, så både okse- og svinekød, masser af grøntsager og et par bjælker Cheddar ost. Jeg plejer normalt at blive småsulten mellem måltiderne og især plejer jeg at kunne sætte en del søde sager til livs sidst på eftermiddagen, men i dag har jeg overhovedet ikke oplevet sult mellem måltiderne og trangen til sødt, har ikke meldt sig – det lover godt 🙂 Aftensmaden var oksekød toppet med flødeost, masser af grøntsager og en salat.

Status på dagen er: ingen sultfornemmelse på “mærkelige” tidspunkter, ingen sukkertrang og ingen småirritation sidst på eftermiddagen, som det ellers beskrives, at man godt kan opleve ved overgangen til LCHF kost.

Er spændt på dagen i morgen 🙂