Den Store Nytårskur – Dag 1

Så oprandt dagen, hvor “Den Store Nyhedskur” starter og jeg vil de næste 14 dage blogge om forløbet her. Så har du lyst til at følge mine op- og måske nedture, så læs med.

Kender du det, at du efter en december med lidt for meget mad, søde sager og andet godt, føler dig oppustet, træt og tung i kroppen – og måske har der også lige sneget sig et par kilo på sidebenene? Jeg gør – og selv om det faktisk ikke var så slemt efter denne jul (bortset fra det med trætheden, jeg sluttede nemlig lige juleferien af med en omgang influenza). Og så er der jo også den påvirkning af kroppen, som vi ikke umiddelbart kan se. Også på celleplan kan en periode med lidt for meget og måske knap så sund mad have en meget stor indflydelse.

Sundhedscoach Pernille H. Steenberg

Sundhedscoach Pernille H. Steenberg

Jeg tror på, at det er godt for min krop et par gange om året at rense ud og “holde pause”, så da jeg stødte på sundhedscoach Pernille H. Steenberg og hendes tilbud om at deltage i “Den Store Nytårskur” hoppede jeg straks på og tilmeldte mig forløbet. I dag er så dag et og vi slutter igen d. 19. januar – så 14 dage i sundhedens tegn – det bliver godt 🙂 Den vigtigste grund til, at jeg valgte Pernilles forløb er, at Pernille på ingen måde er fanatisk i sin tilgang til sundhed. Hun siger om forløbet; “Selve diæten er – især efter juletiden – en udfordring, men ikke fanatisk og slet ikke besværlig. Du kan spise alt det du kan og fødevarerne er udelukkende naturlige”. I løbet af de 14 dage sender Pernille daglige mails med kostplanen og forskellige “peps” i form af opskrifter, opdateringer, filmklip og livsstilsråd.

I dag dumpede så den første mail ind og udfordringen her de første to dage (lørdag/søndag) er at udelukke sukker, kaffe, sort te, alkohol og lightprodukter fra kosten. De sidste tre bliver ikke noget problem for mig, men sukker og kaffe kan godt blive lidt svært at undvære. Jeg spiser ikke voldsomt meget sukker, men jeg har alligevel en sød tand og eeeeelsker chokolade, så det kan da godt være jeg kommer til at savne det på et tidspunkt. Kaffen bliver svær. Jeg er glad for en god kop kaffe med mælk og den kommer jeg helt sikkert til at savne. Jeg har dog allerede trappet en hel del ned de seneste dage og har haft flere dage, hvor jeg ikke har drukket kaffe, så det skal nok gå! Jeg blev dog lige nødt til at tage mig en kop “farvel-kaffe” i går og ihhh hvor jeg bare nød den.

I denne weekend står den på frugt, grønt, mælkeprodukter (hvis man kan tåle det), fuldkornsprodukter, kød og fisk. Altså helt almindelige fødevarer. Jeg skulle lidt hurtigt ud af døren her fra morgen af, så morgenmaden bestod af en håndfuld mandler, en banan og et glas friskpresset æblesaft fra Organic Village. Da jeg kom hjem ved frokosttid, blev det til en gang havregrød med mandler og en lille smule mælk – og så en rigtig god kop te Sweet Chili fra Yogi Tea. Den giver varm i kroppen og så har den lige en smule sødme i smagen – så rigtig god, hvis man savner lidt sødt 🙂

Eftermiddagsvisit hos min søster – heldigvis havde hun bagt lækre grovboller med valnødder og rosiner. Dertil en stor herlig kop te Three Mint fra Pukka. Kaffen og kagen lod jeg de andre om – og det var faktisk slet ikke svært. Da jeg kom hjem blev jeg mødt af en fantastisk duft fra køkkenet. Anders havde lavet laks med ingefær, salat og bulgur – ummm. Som jeg sagde til ham: “Det er ingen sag at udrense når man får så god mad 🙂

Jeg føler mig frisk, glad og fyldt med energi. Har kun haft en ganske let hovedpine et par gange i løbet af dagen. Nu glæder jeg mig til næste mail fra Pernille – gad vide, hvilke udfordringer hun har til os deltagere i “Den Store Nytårskur”.