PureGreen Blog

Kokosolie

Kokosolie er blevet populært blandt mange både i køkkenet, men også som hud- og hårplejeprodukt. En af de helt store fordele ved kokosolie er, at den tåler opvarmning til meget høje temperaturer. Er du ikke meget for kokossmagen, kan du med fordel vælge en kokosolie uden smag. Det er, som med alle andre olier, helt afgørende at vælge en olie i høj kvalitet. Et meget vigtigt parameter her er at vælge en koldpresset olie. Det vil sige, at olien ikke har været udsat for nogen form for forarbejdning så som blegning, afduftning, raffinering eller hærdning.

Koldpresset jomfru kokosolie

Koldpresset jomfru kokosolie

Kokosolie indeholder store mængder laurinsyre  (ca 50%). Olien indeholder meget mættet fedt, men to tredjedele af dette er mellemlange fedtsyrer, som er nemt fordøjelige og som kroppen bruger til energi. Kokosolie indeholder ingen transfedtsyrer, hvilket netop gør den meget velegnet til madlavning.  Kokosolie er fast ved temperaturer under 24 gr., herover bliver den flydende. Den tager ikke skade af at skifte fra den ene tilstand til den anden.

Som hud- og hårplejeprodukt er kokosolie helt genial. Olien er meget fugtgivende og den trænger let ind i både hud og hår.

Du kan, som sagt, anvende kokosolie til mange forskellige ting:

  • Til at stege i
  • I bagværk
  • I din smoothie
  • I din kaffe (søg efter LCHF kaffe, så finder du flere opskrifter)
  • Som kropsolie
  • Som make-up fjerner
  • Som badeolie
  • Som massageolie
  • Som barberskum
  • Som hårmaske
  • Som hårolie
  • Som læbepomade
  • Som neglebåndolie
Tagged on: ,