PureGreen Blog

Aurion grød – grød på den nemme måde

Grød gennem tiden

I gamle dage, og det vil sige meget gamle dage, altså før 1800-tallet, udgjorde grød næsten 100% af en almindelige families ernæring. Op gennem 1800 tallet veg den langsomt tilbage, og først i løbet af 1900-tallet blev den for alvor fortrængt af kød og kartofler som hovedingrediens i måltidet. Efter således at have haft lavstatus i mange år nu, og mest at være blevet brugt som sparemad og børnemad, er grøden ved at få en renæssance. “De professionelle”, altså kokkene, er begyndt at interessere sig for den, og viser os at grød er meget, meget andet end bare risengrød og havregrød. Aurion grød er en række gode bud på moderne grød af sunde og velsmagende ingredienser.

Moderne grød

Aurion grød den glade mave

“Den glade maves grød” tryllet til en lækker dessert. Læs hvordan inde på aurion.dk

Aurion har fremstillet en række færdigblandinger til fremstilling af grød. Det er en god ide, for mange af Aurion grødtyperne indeholder en del forskellige ingredienser – korn, flager, kerner og diverse smagsstoffer – så hvis man vil lidt omkring i de forskellige grødtyper ville det kræve et anseeligt lager af sådan nogle ting. Med de færdige blandinger er det nemt og enkelt, og alting er selvfølgelig stadig økologisk, og også i mange tilfælde biodynamisk (demeter-kvalitet).

Typer af Aurion grød

Jeg vil lige kort løbe igennem produkterne fra Aurion grød. Du kan selvfølgelig læse mere om dem inde på aurion.dk.

“Den glade maves grød” er fremstillet af knækket langtidsristet spelt, byg, havregryn, emmerflager, hakkede dadler, snittede mandler og hybenpulver. Det er en meget anvendelig type, der kan bruges til morgenmad, mellemmåltid eller dessert efter behag. Det langtidsristede korn er specielt aromatisk, og dadlerne giver grøden en behagelig sødme.

Aurion grød krudtugle

Krudtugle-grød smukt anrettet med svesker og citronmelisse

“Den flade maves grød” er glutenfri, og baseret på det supersunde quinoa-mel. Indeholder ristet hirse og boghvede, quinoaflager, ristede mandler og hørfrø. Ligger let i maven og er samtidig meget nærende, særligt pga. quinoaen.

“Altid mæt grød” er også en meget nærende type, med god repræsentation af de “gamle” korntyper: Kamutflager, knækket langtidsristet spelt og havre, enkornsflager, hørfrø, boghvede, sesamfrø og pulveriseret brændenælde. Som navnet antyder giver den en god mæthed der varer længe.

“Krudtugle-grød” er som man måske kan gætte målrettet mod børn, men kan bestemt nydes af alle. Indeholder ristede flager af spelt, havre og enkorn, og får sødme og yderligere smag fra hakkede dadler, hybenpulver og pulveriserede brændenælder. Også god til dessert.

Der findes flere typer Aurion grød, som du kan se på shoppens kategori om grød fra Aurion. Det er bl.a. “God aften grød”, “Glutenfri grød” og “Alle tiders grød”. Vi kan kun anbefale at kigge ind, og få en moderne grød-oplevelse.