PureGreen Blog

Pesto med basilikum á la PureGreen

En af vores absolutte favoritter i familien PureGreen’s køkken, er hjemmelavet pesto. Det kan få en grydefuld helt almindelig pasta til at blive en himmerigsmundfuld, den kan sætte prikken over i’et på et lækkert tapas-bord, den kan bruges på sandwich, i burgere, … ja, mulighederne er mange med en lækker pesto. Nedenstående opskrift kan man skrue på efter smag og behag. Hovedreglen må næsten være: Jo mere basilikum, jo bedre. Pestoen kan fint holde sig en lille uges tid i lufttæt beholder i køleskabet. Det er dog ikke så sandsynligt at den får lov at stå så længe, med mindre altså man har lavet rigtig meget. Portionen herunder skulle række til i hvert fald et par store grydefulde pasta!

Opskrift på pesto

1 dl økologisk olivenolie
50 g økologiske pinjekerner
2 fed økologisk hvidløg, presset
50 g revet økologisk parmesanost
Saft af ½ økologisk lime
2 håndfulde frisk økologisk basilikum
Alle ingredienser blendes og smages til med salt og peber.

Økologisk pesto

Den lækreste økologiske pesto