PureGreen Blog

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Af gæsteblogger Mia Mønsted

Hjemmelavet mad er bare bedst!

Jeg elsker simpelthen at stå i køkkenet og lave mad fra bunden. På den måde sikrer jeg mig, at så mange ingredienser som muligt er økologiske og at der ikke er unødigvendige tilsætningsstoffer i maden. Derudover synes jeg også at hjemmeavet mad og tilbehør bare smager bedre. Derfor finder man tit mig i køkkenet i weekenden eller om aftenen, når min datter på 8 er lagt i seng.

Et af mine nyere tiltag er syltede rødløg. De smager bare så godt og kan bruges til så mange retter. Det er super nemt og hurtigt at lave. Jeg gjorde det på bare 10 min den anden aften lige inden
aftensmaden. På den måde kunne vi bruge løgene i en dejlig sprød salat med feta og tomater til aftensmaden.

Du skal bruge:

» 2 store økologiske rødløg

» 1 dl økologisk sukker

» 1 dl økologisk lagereddike

» 1 dl vand

» Økologisk timian

» Sylteglas

» Atamon

Sådan gør du:
Kom vand, sukker og eddike i en gryde. Varm det op til det koger. Kom tyndtskåret løgbåde i gryden og kog dem i 2-3 min. Tag løgene op med en hulske og kom dem i et atamon skyllet
sylteglas. Kog lagen i ca. 5 min uden låg til der er ca. 1 dl tilbage. Kom en hættefuld atamon i lagen og derefter hældes lagen over løgene og timian drysses på toppen.

Du kan bruge dine lækre hjemmesyltede rødløg til gryderetter, i salaten, til tapas eller på ostemaden som min mand elsker.

God fornøjelse.