PureGreen Blog

Sund julekonfekt med et strejf af nostalgi

Julekonfekt med et strej af nostalgi

Julekonfekt med et strej af nostalgi

Af gæsteblogger Mia Mønsted.
Laver I også julekonfekt hvert år op til jul? Det gør vi i her familien. Dog er det ikke marcipanbrød med chokoladeovertræk vi plejer at lave. Vi er gået skridtet længere tilbage i tiden og har hentet retroklassikerene frem fra vores barndom. Cornflakestoppe og havregrynskugler. Med lidt god vilje kan man godt kalde det rawfood (ok chokoladen bliver smeltet, men resten er raw) og jeg vil også påstå at vores version af konfekt er bare lidt sundere. Fordelene ved at lave disse to retroklassikere selv er, at smagen kan tilpasses familiens ønsker og de kan blive helt igennem økologiske. De er nemme og hurtige at lave. Så hvis første portion bliver spist inden jul, så er det ikke værre end en god halv time i køkkenet og så er en ny omgang klar. Rockstjernen på 8 år er med fra start til slut og hun elsker det.

Rockstjernes cornflakestoppe (nok til en hel bradepande):

» 200 g økologisk Fair Trade chokolade (hvid)

» 1 håndfuld økologiske mandler

» 3 håndfulde økologisk Cornflakes

» 1 håndfuld økologiske rosiner

Smelt chokoladen i en skål. Kom derefter hakkede mandler, rosiner og cornflakes i skålen. Rør det hele godt sammen så alt er fedtet godt ind i chokolade. Brug to teskeer og saml en top på en bageplade med bagepapir på. Dette gentages til skålen er tom og pladen fuld. Bagepladen stilles koldt til alle toppe er stivnet. Nu er de klar til servering. Er denne version for sød kan man bruge 70% mørk chokolade og så sidder den lige i skabet. Vil du gøre lidt ekstra ud af finishen så følg Mette Blomsterborgs guide til, hvordan chokolades temperes rigtigt. Så den bliver helt blank.  Du kan finde guiden her.

Mors havregrynskugler (ca. 30 stk):

» 200 g økologiske dadler uden sten

» 90 g økologiske mandler

» 40 g økologisk havregryn

» 40 g økologisk kokosmel

» 30g usødet økologisk kakao

» 1⁄2 tsk økologisk vaniljepulver

» Et skvæt mørk rom.

» Lidt vand til at samle massen, hvis nødvendigt

» Lidt kokosmel til at trille kuglerne i

Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og røres sammen til en klæg masse. Tag en teske dej op i din hånd og tril en kugle. Bagefter trilles kuglen i kokos eller hvad du har lyst til. Læg havregrynskuglen i en skål. Når du er færdig med at trille alle kuglerne, så sæt dem på køl i et par timer. Nu er de klar til at blive spist.

Velbekomme og glædelig for(h)jul.