Stenalderbrød med paranødder.

Stenalderbrød eller Paleobrød findes i mange forskellige superlækre udgaver. Jeg har selv flere gange bagt stenalderbrød med valnødder eller mandler. Især har jeg været glad for at bage Thomas Rodes Stenalderbrød fra Kong Hans. For nogen tid siden så jeg en opskrift på Stenalderbrød med pekannødder. Det så virkelig lækkert ud og jeg var straks klar til at prøve at bage det – men men en eftersøgning i skabe og skuffer viste, at vi var løbet tør for pekannødder. I stedet fandt jeg en stor pose paranødder og besluttede mig for at prøve at bage et Stenalderbrød med paranødder. Resultatet blev – hvis jeg selv skal sige det – godt. De stenalderbrød jeg ellers har bagt, har været mere “rugbrøds-agtige” fyldt med kerner og før. Stenalderbrød med paranødder er derimod et let og luftigt brød, som faktisk også kan spises som “kage” til en god kop te.

 

Stenalderbrød med paranødder

Stenalderbrød

Stenalderbrød med paranødder

250 g paranødder
200 g mandelmel
1 tsk malet ingefær
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
3/4 dl rapsolie
7 æg
Valnødder til pynt

 

 

 

Fremgangsmåde:

Hak paranødderne (ikke for fint) og bland dem med mandelmelet. Tilsæt salt, stødt ingefær og bagepulver og bland. Rør blandingen sammen med rapsolien. Pisk æggene sammen med en gaffel og rør æggeblandingen sammen med de tørre ingredienser. Hæld dejen i en 1 liters brødform beklædt med bagepapir. Pynt brødet med valnødder. Bag brødet 40 – 45 min ved 160 gr. i varmluftsovn.

Brødet opbevares bedst i køleskab svøbt i et viskestykke og i en plastikpose. Det kan holde sig let og lækkert i flere dage. Smager også rigtig godt efter en tur på brødristeren.

Velbekomme 🙂

Har du kommentarer – eller måske en god opskrift på stenalderbrød, som du har lyst til at dele, kan du skrive en kommentar herunder eller sende mig en mail på helle@puregreen.dk