PureGreen Blog

Opskrift på den lækreste müslibar

Hjemmelavet müslibar

Hjemmelavet müslibar

Af gæsteblogger Mia Mønsted

God energi i skolen og til fritidsaktiviteterne.

Købte müslibarer kan være fyldt med e-numre og tilsætningsstoffer. Derfor ville jeg gerne prøve at lave dem selv og se om ikke resultatet kunne bruges. God energi hjælper børnene til at gennemføre skoledagen og fritidsaktiviteterne på en bedre måde og dermed undgår de dårlige oplevelser og træthed. Jeg gik på nettet og fandt inspiration til mine egne müslibarer. Fordelene ved at lave dem selv er, at vi får den smag, vi bedst kan lide. Derudover undgår vi tilsætningsstoffer og vi har muligheden for at vælge så mange økologiske ingredienser som muligt. Det kan kun blive godt.

Jeg brugte:

  • 150 g forskellige økologiske nødder (mandler, hasselnødder og paranødder)
  • 80 g økologisk koldpresset kokosolie
  • 100 g tørrede økologiske abrikoser
  • 50 g økologisk peanutbutter
  • 100 g økologiske havregryn
  • 50 g økologiske solsikkekerner
  • 1 dl økologisk kokospalmeblomster sukker

Nødder og tørret frugt hakkes og kommes i en skål sammen med havregryn og solsikkekerner. Sukker, kokosolie og peanutbutter smeltes i en gryde og kommes derefter i skålen. Rør det hele godt sammen så alt er klistret. Kom det derefter i en form. Bages ved 180 grader i ca. 20 min. Lad det køle. De færdige müslibarer skæres i stykker, så de passer i fx madpakken. Jeg opbevarer dem på køl.

Et lille tip: Skulle din myslibar smuldre lidt, kan du bruge dette, som drys på din græske yoghurt eller skyr.

God fornøjelse