PureGreen Blog

Opskrift på brombærmarmelade

Hjemmelavet brombærmarmelade på de nybagte boller.

Hjemmelavet brombærmarmelade på de nybagte boller.

Aftentur på toppen af Danmark.

Af gæsteblogger Mia Mønsted

Solen skinnede, sensommeren viste sig fra sin bedste og varmeste side. Hvor var det dog fantastisk. Derfor tog vi straks op til Ejer Baunehøj efter aftenmaden i går aftes for at gå en dejlig tur. Her er der virkelige gode muligheder for at komme ud i naturen og opleve vores alles spisekammer helt tæt på. Få meter fra tårnet kom vi forbi et brombærkrat som bugnede med modne bær. Jeg havde heldigvis taget en pose med, så vi fik plukket nogle solmodne brombær. Mens vi stod omkring brombærkrattet snakkede vi om, hvordan vores dag var gået og vores datter fortalte, hvordan vi skulle undgå brændenælderne, der kunne brænde os – Det havde hun lige lærte til spejder i sidste uge, ca. 500m fra hvor vi er nu.

 

Vi plukker brombær

Vi plukker brombær

Solen varmede på ryggen og der var næsten vindstille. Det er en af de få aftner, som jeg vil tænke tilbage på når vinteren er mørkest. Det gav mig energi og indre glæde for jeg var sammen med min familie og tiden var uden betydning. Vi fortsatte videre ned af den afmærkede sti og kom igennem en låge videre op mod Møllehøjen. Ude på marken gik en sød flok jersey kvier os i møde og vi hyggede os med at betragte dem. Kvierne kom stille hen til os og hilste på. “Det er så sjovt, at de ikke er bange for os” sagde vores datter på 8. Kvie nr 2027 var især interesseret i hendes fingre med brombærsaft på. Det var en dejlig oplevelse at være så tæt på flokken af køer.

Køerne er nysgerrige

Køerne er nysgerrige

Vi nåede toppen af Danmark – Møllehøj. Vi tog også lige et smut op i tårnet på Ejer Baunehøj, som ligger lige ved siden af. Udsigten var så flot og naturen er lige ved af skifte farve. Det var enestående at betragte.Gør dig selv og din familie en tjeneste og tag en tur ud i skoven og find de dejlige bær. Det er nu de skal plukkes inden det er for sent. Når man finder at krat i naturen er som at finde en lille krukke med guld. Her har der ikke været nogen med sprøjtemidler eller lignede. Her er alt 100% naturligt og alle får glæde af bærerne. Både os og dyrene. Det er ren win win.

Vil du vide mere om området omkring Ejer Bjerge så klik her, det er helt klart et besøg værd: http://www.visitskanderborg.dk/ejer-bavnehoej-moellehoej-danmarks-hoejeste-punkt-gdk604342#

Hjemme igen gik jeg straks i gang med at lave en økologisk marmelade af de flotte brombær vi fik med hjem. Vi plukkede næsten 1 kg. Herunder er min opskrift:

» 1 kg friske økologiske brombær

» 250 g økologisk kokos palme blomster sukker

» 1 stang økologisk vanilje

» 1 brev gelatine

» Atamon

» patentglas

Rengør bærerne og kom dem i en gryde med sukker og vaniljen (kom evt lidt vand i gryden, så får du mere saft) Lad det koge i nogle minutter. Tilsæt gelatinen og kog videre lidt endnu. Sluk for varmen og tilsæt til sidst atamonen. Kom straks marmeladen i rene patentglas skyllet i atamon.

Nu har vi en fantastik brombærmarmelade til vinteren, hvor vi kan nyde smagen af sommer og huske vores fantastiske tur i sensommerens smukke natur. Vi gentager helt klart succesen næste år ved samme tid.