PureGreen Blog

Økologisk quinoa med curry og rejer

Færdig quinoa-ret

De lækre fyldte pebre med quinoa, curry og rejer er lige kommet ud af ovnen og er klar til at spise

Man kunne også godt kalde denne opskrift for “fyldte peberfrugter med quinoa, curry og rejer”, men jeg synes det er quinoa der er det vigtige her, så den kommer altså først!

Nå, men som jeg tidligere har været inde på, så egner kogt økologisk quinoa (f.eks. en rest fra dagen før) sig glimrende til en tur på panden sammen med forskellige andre gode sager, såsom grøntsager og kød eller fisk/skaldyr. Når man samtidig lige har forkøbt sig i snack-peberfrugter, som man ved man ikke får spist allesammen, før det er for sent, er det oplagt at fylde det ene i det andet, og få denne lækre ret ud af det. Når man har børn i den ikke-reje-spisende alder kan man samtidig lige lave en version med oksekød og ost. Så er det kun peberfrugten de skal sortere fra! Okse-versionen har jeg så senere fundet ud af er meget LCHF (low carb, high fat – se andetsteds på bloggen) -venlig. Og det er jo ikke det værste noget kan være for tiden.

Quinoa here we go

quinoa og curry

Quinoa og rød currypaste. Smag til med salt.

Ja, nu til opskriften. Det er ganske simpelt: Man tager sin quinoa, ca. 5 dl, fra dagen før (eller som man lige har kogt, 1 del quinoa til 2 dele vand, husk at skylle godt først og kog så i ca. 15 min i letsaltet vand). Man tager også et løg som man hakker fint. Desuden finder man sin bedste curry-paste i køleskabet, og man ved nok ca. hvor meget man skal bruge til denne mængde mad. Det kunne f.eks. være en lille spiseskefuld. Dagen før har man husket at tage rejer ud af fryseren, til optøning i køleren. Hvis man nu ikke har det, kan man skynde sig at tø nogen op med vand.

Så tager man en 4-5 snackpebre, eller hvor mange man nu har plads til i sit store ovnfaste fad, halverer dem, og renser dem. Så ligger de og er klar til at blive fyldt. Lad stilken sidde på, det er pænest, og folk kan godt magte at skære den af selv.

Svits løget på panden, bland curry-paste’n i, vend quinoa’en i og rod rundt i det i et par minutter til curry-paste’n er godt fordelt. Smag til med salt og evt. mere curry. Herefter kommer rejerne i, og steger med til de lige bliver varme.

quinoa-fyld i pebrene

Quinoa-fyldet er puttet i peberfrugterne. Man skimter også lige varianterne med oksekød.

quinoa-curry-rejer-klar-til-ovn

Pebrene fyldt og klar til ovnen

Fyldet puttes over i de rensede peberfrugter. Put så meget i som der kan være, det må gerne “stikke ovenud”. Til sidst lægges skiver af enten “grill-ost” (fast hvid ost, den hedder også et eller andet græsk – ikke Feta) eller det der en gang hed Feta-ost over. Ind i ovnen, der er 200 grader varm, med fadet. Varmluft er ikke så godt til sådan noget her, der let kan få sorte “kanter” af den varme luft.

Ca. en halv time senere, eller når det hele er pænt, tages det ud og spises. Det er selvfølgelig vigtigt at osten har fået en fin kulør, men at det ikke er blevet for branket.

Variant uden quinoa og rejer

Jeg nævnte noget med noget oksekød, man også kan putte i. Jeg stegte bare hakket okse med grillkrydderi og paprika, ikke spor andet. Andre, med mindre kræsne børn, ville nok snige lidt grøntsager, i hvert fald lidt løg med. Der kunne såm’n også have været quinoa i. Også ost på toppen her – det kunne dog godt være en mere “almindelig” ost – mozarella eller alm. revet ostemads-ost.