PureGreen Blog

Lav din egen kvædelikør

Kvædelikør

Kvædelikør

Af gæsteblogger Mia Mønsted.

Jeg blev introduceret til kvæder for et par år siden.. Men hvad er kvæder tænker du måske? Jo ser du, denne frugt er noget speciel, for den ligner en citron men er egentlig en blanding mellem en pære og et æble. På trods af at frugten er mange år gammel, er der ikke mange der kender den. Den er meget fast i kødet og sur. Men helt fantastisk i mad, hvor den giver en frisk smag. Den stammer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor der er varmt og tørt. Dog kan man også finde træer her i Danmark. Kvæder har et naturligt højt indhold af pektin, så derfor har den fra tidernes morgen
været brugt til marmelader.

Kvæder kan med stor succes også bruges til at lave likør. Den får en blød og rund smag og kan vel mest sammenlignes med en meget frugtig dessertvin. I min familie synes vi den smager himmelsk. Vi bruger den til alt fra is, kaffen, kagen eller bare et lille glas på terrassen en sommeraften. Du kan købe kvæder hos velassorterede grønthandlere.

Dette skal du bruge:

» 200/250g økologisk rørsukker
» 1 fl vodka
» 1⁄2 kvæde skåret i små stykker, med skræl
» 1 flaske med låg
» Kaffefilter
» Si

Sådan gør du:
Skyl kvæden og skær den i små stykker. Frugt, sukker og vodka kommes i flasken. Jeg bruger en glasflaske med skruelåg/patentlåg. Luk flasken godt til og vend den på hovedet, så sukkeret rystes
rundt i flasken sammen med frugten. Stil flasken et mørkt sted i 3-4 måneder og ryst den en gang i mellem. Efter den lange ventetid, sis frugten fra vodkaen over i en anden flaske. Her kan du bruge et klæde eller et kaffefilter. Nu har likøren fået en flot gylden farve og smager fantastisk.

Bonusinfo: De stykker frugt som har ligget i vodkaen kan laves til en lille eksklusiv marmelade til din ost. Den smager vidunderligt. Husk at kog frugten helt mør inden den blendes. Tilsæt atamon og kom den straks i atamon skyllet glas med patentlåg

God fornøjelse :-)