PureGreen Blog

Lækre koldthævede madpakkeboller

Koldthævede boller

Koldthævede boller

Det, der med madpakker, det kan bare nogle gange være en udfordring. Heldigvis plejer de her koldthævede boller altid at være populære i madpakkerne hos mine børn. De to store Anton og Ludvig smører selv deres madpakker om morgenen og de vil gerne have at det er lidt nemt at gå til. Samtidig må det jo også gerne være lækkert – de flade rugbrødsmadder er ikke i så høj kurs. Tildes madpakke står jeg som regel for at smøre. Når jeg har bagt de koldthævede boller og hele huset dufter af nybagte boller fra morgenen af, ved jeg helt sikkert at alle tre gælder sig til at pakke madpakken ud i skolen – og at madpakken bliver spist. Det er en god fornemmelse at vide, de får en god og nærende frokost i løbet af den lange skoledag. Vi bor jo i en lille landsby og drengene, der går i skole i Skanderborg tager hjemmefra kl. 7.15 og er hjemme igen ved 15.45 tiden, så dagen er lang og der skal en god og nærende frokost til at holde energiniveauet oppe til hele dagen.

Jeg bager som regel rugbollerne her en gang i ugen. Det er simpelthen så nemt og det tager ingen tid. Dejen skal bare lige røres sammen om aftenen og næste morgen sætter jeg bollerne i ovnen, når jeg står op. Så er de klar, når jeg er færdig med morgenbadet. Nemmere bliver det ikke.

Til ca. 16 boller.

½ l vand
12 g økologisk gær
1 dl økologisk surmælksprodukt
1 tsk blomsterhonning
1 spsk salt
300 g økologisk rugmel
400 økologisk hvedemel

Jeg bruger altid mel fra Aurion. deres mel er helt fantastisk og når du koldthæver dejen træder smagen fra de forskellige melsorter endnu tydeligere frem.

Gæren opløses i koldt vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres sammen.Sættes tildækket i køleskabet til næste dag. Dejen skal ikke slåes ned. Sæt – med en spiseske, der jævnligt dyppes i vand – boller af dejen på en bageplade. Bag bollerne i ca. 20 min. ved 180 gr. Sæt gerne en bradepande med vand nederst i ovnen – så bliver bollerne mere lette og luftige.