PureGreen Blog

Knækbrød

Knækbrød – sprødt og lækkert!

Hjemmebagt knækbrød – umm det er bare noget af det bedste! Super til et mellemmåltid og som en lille lækker snack i madpakke. Et andet stort plus er, at det er meget nemt og hurtigt lige at bage sig et par plade knækbrød. Der findes et utal af opskrifter på knækbrød og jeg plejer at skifte lidt også afhængigt af, hvilke frø og kerner jeg lige har i skabene. I dag blev det til denne opskrift:

2 plader – ca. 40 stk knækbrød

Knækbrød

Knækbrød

1 dl havregryn

1½ dl gule hørfrø

1½ dl solsikkekerner

1 dl sorte sesamfrø

2 spsk chiafrø

1 stk bagepulver

1 spsk salt

50 g rugmel

175 g hvedemel

3/4 dl olie

1½-2 dl vand

 

Alle ingredienserne røres sammen i en skål. Dejen deles i to portioner og rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Lægges på en bageplade. Rids dejen til ca. 20 stk pr. plade og bag dem gyldne og sprøde ved 200 gr. i 15-20 min. Hold øje så knækbrødet ikke bliver sort i kanten. Bræk knækbrødene fra hinanden og lad dem køle på en rist.

Velbekomme!