PureGreen Blog

Hyldeblomstsaft

Jeg elsker juni – elsker at følge med i hyldeblomsternes udvikling og finde det helt rette tidspunkt at plukke hyldeblomster til årets hyldeblomstsaft. Hyldeblomstsaft kan laves i mange forskellige variationer – måske har du en opskrift, som du holder særlig meget af? Hvis du har, må du meget gerne dele den med mig. Jeg elsker at prøve andre opskrifter og hvem ved, måske kan jeg finde en ny favorit.

Hvert år plejer jeg at lave den helt traditionelle hyldeblomstsaft. Ungerne elsker den og ja, der skal ofte laves mere en en portion.

Hyldeblomstsaft:

ca. 50 hyldeblomstskærme
2 L kogende vand
1 kg økologisk rørskukker
3 spsk citronsyre
4 økologiske citroner i skiver

Husk: Du skal undgå at plukke hyldeblomster, der vokser tæt ved trafikerede veje.

Sådan her gør du:

Ryst hyldeblomstskærmene fri for små dyr og andre urenheder. Klip evt. blomsterskærmene i mindre stykker og put dem i en stor gryde. Forsøg at undgå stilken, den giver en bitter smag. Skær citronerne i skiver og læg dem over. Hæld rørsukker og citronsyre over og herefter hældes det kogende vand over og hele molevitten røres rundt. Gryden sættes et køligt sted i 3 dage. Rør lidt i den et par gange om dagen. Når saften er færdig med at trække, hælder du den gennem et rent klæde og kommer saften på flasker. Jeg plejer at have et par flasker i køleskabet til brug de nærmeste dage og så fryser jeg resten ned. Det er skønt at tage en flaske op af fryseren en efterårs- eller vinterdag og nyde smagen af sommer :-)

Tip: efter du har presset saften ud af hyldeblomsterne og citronerne, kan du bruge resten til at lave en skøn hyldeblomstmarmelade.

 

Hyldeblomstsagt

Traditionel hyldeblomstsaft

Tagged on: