PureGreen Blog

Gulerodskage – Min bedste opskrift

Gulerodskage

Gulerodskage

I dag fik jeg lyst til at forkæle familien med en dejlig gulerodskage.

For flere år siden, da jeg hovedsagligt levede efter syre-baseprincipperne, fandt jeg den her opskrift. Eller i hvert fald inspirationen til den. Kagen har altid vakt stor lykke, når jeg har servereret den. Faktisk er det en af den slags kager, der smager bedst dagen efter den er bagt, men det kunne vi nu ikke vente på i dag :-) Heldigivis er det en ret stor portion og der blev lidt over halvdelen tilbage. Den står nu i køleskabet og venter til vi kommer hjem fra arbejde og skole i morgen eftermiddag og skal have en lille hyggestund. Kagen kan holde sig i køleskabet i flere dage og den bliver ved med at være dejligt fugtigt og lækker.

 

Gulerodskage:

20160925_1231512 dl olie (jeg brugte rapsolie)

2½ dl kokosblomstsukker

1 dl kokosfibermel

5 dl speltmel

4½ dl fintrevet gulerod

1 dl groftrevet æble

2½ dl finthakkede nødder (jeg brugte valnødder, cashewnødder og paranødder)

2 tsk kanel

1 tsk ren vanilie

1 dl appelsinjuice

4-5 æg (er det små æg, så brug fem)

2 tsk bagepulver

Sådan gør du:

Rør olie og kokosblomstsukker sammen. Bland det med speltmel, kokosfibermel, fintrevet gulerod, æble, nødder, saft og æggeblommer. Pisk æggehviderne stive og rør dem forsigtigt i. Fyld dejen i en lille smurt (eller brug bagepapir) bradepande.

Jeg serverede den med græsk yoghurt rørt med ren vaniliepulver. Du kan også servere den med for eksempel soyafløde eller flødeskum.

Velbekomme :-)

Tagged on: ,