PureGreen Blog

Grøntsagssuppe, der giver varmen til kolde næser.

Grøntsagssuppe

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Af gæsteblogger Mia Mønsted

Lige for tiden viser den danske vinter sig fra sin flotteste side. Det er virkelig koldt udenfor og efter en dejlig gåtur i skoven, er der ikke noget bedre at komme hjem til en gang god varm hjemmelavet suppe, så den
røde næse kan blive tøet op igen. I dag skinner solen og der er næsten ingen vind. Helt perfekt suppevejr. I mit køleskab er der en masse grøntager, som snart skal bruges hvis familien skal have glæde af dem. Valget faldt derfor på en grøntsagssuppe / “det vi har i køleskabet” suppe.

Opskriften på grøntsagsuppe kan svinge alt efter hvad jeg lige har til rådighed, men resultatet plejer altid at blive rigtig godt.

I dag bruger jeg:

» Friske tomater

» Ingefær

» Bladselleri

» Rødløg

» Hvidløg

» Peberfrugt

» Gulerødder

» 1 ds butterbeans

» Salt

» Peber

» Chilli

» Karry

» Provence krydderier

» Frisk timian

» Frisk rosemarin

» Stødt koriander

» Gurkemeje

» 1 kyllingebouillon

» 1 grøntsagsbouillon

» 1 dåse flåede tomater

Denne opskrift er helt igennem lavet på slump og smagt til over flere gange til den er som jeg gerne vil have den. Størrelsen af portionen afhænger også af, hvor mange grøntsager jeg lige har hjemme. Bliver det en stor portion, kan resterne gemmes i fryseren til en anden dag. Det er vigtigt for mig at den er godt krydret uden at være for stærk, for rockstjernen på 8 år skal også kunne spise den. Jeg snitter alle grøntsagerne og lader først løg og hvidløg svitse i gryden. Derefter kommes de resterende grøntsager i sammen med krydderierne og vand. Lad det koge, til grøntsagerne er møre og smag om der skal flere krydderier i. Nu blendes suppen. Afrund suppen med lidt fløde eller lad den være som den er med bønnerne i. Hvis den er for tyk kan du komme mere vand eller bouillon i.

Til serveringen af suppen laver jeg små skåle med lidt fint snittet friske grøntsager og og chili, sprødstegt bacon og en god creme fraise blandet med salt, peber og dild. Nogle flutes varmet i ovnen er heller ikke nogen dårlig ide.

Jeg ønsker dig velbekomme og god fornøjelse med denne fri leg i køkkenet. Håber du bliver lige så glade for suppen som jeg er.

Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe