PureGreen Blog

Dessert med kvæder

Dessert med kvæder

Dessert med kvæder

Af gæsteblogger Mia Mønsted.

Bondepige med slør og et tvist.

Jeg har fundet en fantastisk opskrift med kvæder, som er bygget op på sammen måde som den klassiske Bondepige med slør. Jeg bare måtte give videre til dig.

Vi nød desserten efter en meget hektisk dag. Den var helt perfekt. Frisk sorbet med knasende makroner, den søde chokoladecreme og smagen af kvæder. Hvis du ikke er så meget til stjerneanis kan du godt nøjes med en eller måske helt undvære. Alene smager sorbeten meget af anis, men sammen med de andre elementer synes både min datter og resten af familien, at det er himmelsk.

P.s. Alle spiste op :-)

Den er super nem at lave og ser virkelig flot ud i portionsglas.

Til 4 personer skal du bruge:

» 4 modne kvæder

» 6 dl vand

» 200 g økologisk sukker

» Saften af en økologisk citron

» 1 stang økologisk kanel

» 2 stjerneanis

» 2 blade husblas

» 200 g økologisk fløde

» 1 økologisk vaniljestang

» 100 g hvid chokolade

» Makroner

Fremgangsmåde:

Kvædepuré:

Skræl og udkern kvæderne. Skær dem i mindre stykker. Kom vand, sukker, kanel, citron, stjerne anis og kvæder i en gryde og kog under låg i 30 min eller til kvæderne er møre.
Si kvæderne fra og blendes til en puré. Lagen gemmes til sorbet. Krydderierne kasseres.

Kvædesorbet:

Kom husblassen i koldt vand og når den er blød smeltes den i væden fra kvæderne. Afkøl væden helt og kom den herefter i en ismaskine eller i fryseren. Husk at røre jævnligt, så der
ikke dannes krystaller.

Hvid chokolade skum:

Kog fløden op med vaniljestangen. Derefter kommes den varme fløde i en skål med den hvide chokolade og det røres sammen. Stil den på køl. Den kolde creme piskes til en let skum.

Nu samles elementerne. Tag et glas, kom kvædepuré i bunden. Dernæst et lag hvid chokolade skum. Så kommes knuste makroner på og sidst men ikke mindst, prikken over i´et: en kugle kvædesorbet på toppen.

Velbekomme!

kvaeder

Tagged on: , ,