PureGreen Blog

Stenalderbrød med sorte sesamfrø

Stenalderbrød med sorte sesamfrø, paranødder og gule hørfrø

Forleden dag fik jeg voldsomt lyst til et godt og lækkert stenalderbrød. Der er rigtig mange gode ting at sige om Stenalderbrød. Det indeholder ikke mel, så det er en god brøderstatning for dig, der gerne vil undgå gluten eller som ikke kan tåle det. Spiser du efter Palæo-principperne eller er du på Low Carb eller LCHF-kost er det også en god erstatning for brød, hvis du får brød”cravings”. Du skal dog være opmærskom på at stenalderbrødet indeholder en del kulhydrater, så ønsker du at begrænse dit indtag af kulhydrater, skal du holde lidt igen med brødet.

En af de bedste opskrifter på stenalderbrød jeg kender, er Thomas Rodes. Du finder den blandt andet i hans bog “Stenalderkost” og på Anette Harbech Olesens blog “Mad for livet”. Jeg havde netop fået en pose sorte sesamfrø hjem og ville gerne bruge dem i brødet. Så jeg gik ellers på opdagelse i skabet for at se, hvad jeg havde hjemme af nødder, frø og kerner. Det blev til blandt andet de sorte sesamfrø, paranødder og gule hørfrø. Med udgangspunkt i Thomas Rodes opskrift, kommer opskriften til at se sådan her ud:

Til et Stenalderbrød:

Stenalderbrød med sorte sesamfrø

Stenalderbrød med sorte sesamfrø

100 g sorte sesamfrø

100 g solsikkekerner

100 g mandler

100 g paranødder

100 g valnødder

100 g gule hørfrø

5 æg

1 dl olivenolie

2 stk salt

Vigtigt: For at beskytte de sunde fedtstoffer i nødderne og kernerne, er det vigtigt at du IKKE blender eller kværner dem. Hvis de blendes eller kværnes vil fedtstofferne harskne, når du bager brødet – og så er de slet ikke sunde mere!

Alle ingredienser blandes sammen og “dejen” kommes i en form, der er smurt eller beklædt med bagepapir. Bages i en time ved 160 gr.

Jeg opbevarer brødet i en pose i køleskabet, så holder det sig frisk og lækkert. Smager også supergodt, hvis du rister det!

Har du en god opskrift på Stenalderbrød? Så er du meget velkommen til at dele den her :-)