Knækbrød med gule hørfrø
Knækbrød med gule hørfrø
Min søn Ludvig har bagt det lækreste knækbrød med gule hørfrø.
Gule hørfrø er en helt fantastisk kilde til Omega-3. Faktisk er det en af de allerbedste, der findes. 48% af fedtindholdet i gule hørfrø er Omega-3 og indholdet af Omega-3 i 50 g gule hørfrø svarer til indholdet af Omega-3 i 1,6 kg laks!! Fedtsyrerne i hørfrø er meget sarte og tåler ikke opvarmning, så vil du have det fulde udbytte af Omega-3 skal du knuse/kværne hørfrøene og spise dem umiddelbart herefter for eksempel som drys på yoghurt. Når hørfrøene bliver opvarmet som her, er det effekten af fiberindholdet, du får glæde af.
Knækbrød med gule hørfrø:
Til to bageplader
50 g hørfrø (brune eller gule)
50 g havregryn
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
1 stk bagepulver
2 tsk salt
200 g hvedemel
1½ dl olie
1½-2 dl vand
Gule hørfrø til at drysse ovenpå
Alle ingredienserne blandes sammen. Dejen skal være fast, så der skal evt. tilsættes lidt mere mel. Dejen deles i to og rulles så tyndt som muligt ud på et stykke bagepapir. Det kan være en hjælp af bruge to stykker bagepapir og rulle dejen ud mellem de to stykker. Dejen skæres ud i firkanter eller hvilken form du nu ønsker. Pensl dejen med vand og drys med gule hørfrø. Bages ca. 25 min ved 200 gr. Hold øje med knækbrødet, når det er gyldent skal det ud – det kan pludselig gå stærkt og så er det brunt i kanten.
Velbekomme 🙂
Comments are closed.