PureGreen Blog

Bananbrød med chokolade

Bananbrød med chokolade

Bananbrød med chokolade

Et helt sikkert hit her i familien er bananbrød – og heldigvis har vi ofte nogle bananer, der er blevet lidt overmodne som trænger til at blive spist. Nogle gange ender i fryseren til smoothie, men de er også rigtig gode at bruge til et lækkert bananbrød. Jeg har en grundopskrift på bananbrød, som jeg tidligere har delt her på bloggen. Opskriften kan varieres i forhold til, hvilken mel jeg vælger at bruge og om jeg evt. vælger at tilsætte lidt hakket chokolade eller måske nogle tørrede bær til bananbrødet.

Grundopskrift på bananbrød:

Til ca. 12 tykke skiver.

225 g mel

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

100 g sukker

1 æg

1 dl olie

korn af 1 vaniliestang

4 mellemstore modne bananer

Denne gang tilsatte jeg ca. 75 g hakket mørk chokolade. Du kan også tilsætte eksempelvis tørrede tranebær eller andre tørrede bær.

Sådan gør du:

Sigt mel og bagepulver i en skål og rør sukker og salt i. Æg, olie og vaniliekorn piskes sammen og denne blanding vendes i dejen. Du skal vende den forsigtigt i – ikke piske. Bananerne moses og vendes i dejen. Dejen hældes i en aflang form (ca. 9 x 20 cm) smurt eller beklædt med bagepapir. Brødet bages i 50 – 60 minutter ved 180 grader. Lad brødet afkøle lidt i formen, inden du vender det ud til afkøling på en rist. Brødet kan holde sig i flere dage.

Velbekomme :-)