PureGreen Blog

Salat med bæredygtigt fanget tun

Sund salat med bæredygtigt fanget tun

Lækker salat med bulgur, bæredygtigt fanget tun, oliven og andet godt

På vores ferie til Alsace var Helle kommet til at putte et par dåser bæredygtigt fanget tun i bagagen – dem lavede vi denne lækre og meget meget sunde salat af. OK, den kan nok også laves med “almindelig” tun, men vil man miljøet det bedste har man altså en mulighed for at købe bæredygtigt ind, også når det gælder fiskekonserves.

Opskrift på salat med tun

Opskriften giver nok til en frokost-ret til 4 eller som tilbehør til endnu flere.

  • 2-3 dl. kogt bulgur
  • et par håndfulde friskplukket salat
  • 3 helt milde chili-pebre – måske er det i virkeligheden grønne pebre, men de ligner store chili’er.
  • 4 hakkede forårsløg
  • 2 ds. bæredygtigt fanget tun, i olie eller vand efter smag
  • 1 håndfuld oliven
  • ½-1 ds kidney-bønner
  • saften af 1 citron
  • olivenolie
  • salt, peber.

Lidt i forvejen vendes kidney-bønnerne i saften af den ene halvdel af citronen, samt salt og peber. Lad det stå og trække ½ times tid, så bønnerne får god smag. De øvrige råvarer blandes sammen. Saften af den sidste halve citron hældes over sammen med olivenolie, salt og peber efter smag, og til sidst vendes bønnerne lidt forsigtigt i (så de ikke smatter ud).

Nu har du en rigtig lækker proteinrig og kaloriefattig salat (lidt afhængig af hvor meget olivenolie du hældte i, og hvor stor din håndfuld oliven var :-) ). Og det kan varmt anbefales at nyde den med en lokal hvidvin – hvis man tilfældigvis er i Alsace :-)

Salaten med god hvidvin til

Salaten med en god hvidvin til. Her en Riesling fra Alsace.

P.S. Hvis salaten skulle være endnu sundere kunne man lave den med quinoa i stedet for bulgur. Det ville garanteret også være lækkert, og protein-indholdet ville blive endnu højere.