Der sker lidt på siden...

Jeg arbejder på at gøre shoppen mere brugervenlig for dig som kunde - og for at det skal blive helt godt, kan der måske godt komme lidt "skidt" ind imellem. Så hvis du oplever noget, der ser mærkeligt ud, er det sikkert fordi, der sidder en udvikler og roder med det. Jeg håber, du vil bære over med det og tage det med et smil :-)

 

 

Økologiske Sødemidler

 

Stevia, Manuka honning, agavesirup, kokospalmesukker, rørsukker, ahornsirup og flere andre typer af naturlige sødemidler finder du i denne kategori. Alle er naturligvis økologiske - også Stevia, som ellers kan være svær at finde økologisk. Stevia påvirker kun dit blodsukker ganske lidt og det indeholder ingen kalorier, så det er et godt alternativ til sukker. Vær dog opmærksom på, at Stevia søder ca. 400 gange så meget som sukker og du skal derfor kun bruge ganske små mængder. Du finder almindelig blomster honning, men også honning-specialiteter som akaciehonning og Manukahonning. Manuka honning er udover at være et naturligt sødemiddel, kendt for dens bakteriehæmmende virkning. Du kan læse mere om sukker og sødemidler nederst på siden.

 

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

 

 

Der findes efterhånden ganske mange alternativer til sukker; Stevia, Birkesød, Sukrin og Stevix for blot at nævne nogle. Pt. kan du udelukkende finde Stevia her hos PureGreen, da de øvrige produkter ikke fås i en økologisk udgave. Fælles for disse sødemidler er, at de ikke påvirker blodsukkeret og de indeholder ingen kalorier. De er derfor også meget velegnet i diabetes-kost. Kunstige sødemidler som eksempelvis Aspartam/Nutrasweet og sakkrin vil du aldrig finde hos PureGreen. Disse sødemidler er fremstillet syntetisk og de findes i rigtig mange Light-produkter, men også i helt almindelig madvarer og drikke. Der efterhånden mange undersøgelser, der beskriver en lang række bivirkninger ved de kunstige sødemidler; migræne, ledsmerter, nervesmerter, depression, hjerneskader og cancer - ingen grund til at tage den risiko - vel?

 

Stevia

Stevia udvindes af planten Stevia rebaudiana Bertoni, som indeholder sødestoffet steviosid (Steviol glycosid E-960), der søder 300 - 450 gange så meget som sukker. I Japan har man brugt Stevia, som sødemiddel i mere end 40 år, men først for ganske nyligt blev Stevia godkendt som fødemiddel i EU. Stevia søder som sagt betydeligt mere end almindeligt sukker og det er derfor kun ganske små mængder, du skal bruge. Stevia stimulerer dine mæthedscentre i hjernen på næsten samme måde som almindeligt sukker og derfor vil din hjerne sende signaler til din krop om, at du har fået dækket dit sukkerbehov. Dette  i modsætning til de kunstige sødemidler som for eksempel Aspartam. Stevia har heller ikke de mange andre bivrkninger som kunstige sødemidler kan have ved overdrevent brug. Der er efterhånden mange undersøgelser der peger på, at de kunstige sødemidler kan være medvirkende til udvikling af hjerneskader, migræne, ledsmerter, depression, cancer og meget mere - hvorfor tager risikoen, når der nu findes gode naturlige alternativer?

 

Manuka honning og alle de andre slags honning.

Manuka honning er lavet på nektar fra den vildtvoksende Manuka busk. Den Manuka honning, der produceres i dag kommer næsten udelukkende fra New Zealand. Manukahonning er kendt for sin stærke anti-baterielle effekt. Det er det store indhold af metheylglyoxal MGO, der har denne effekt og som adskiller Manuka honning fra andre typer honning. Ved smårifter eller sår kan du smøre lidt honning på og helingsprocessen vil forløber hurtigere. Ved mavepine eller forkølelse anbefaler jeg en kop varmt vand eller te med en spiseskefuld Manuka honning. Der er pt. flere undersøgelser i gang verden over, hvor man undersøger Manuka honningens effekt overfor mulitresistente bakterier - og resultaterne ser lovende ud.  

Fælles for alle typer honning er, at de består af sukker, vand og en lille procentdel mineraler og vitaminer. Hos PureGreen finder du Manuka honinng, akacie honning, blomster honning, appelsinblomst honning og kastanie honning.  

 

Rørsukker, kokospalmesukker og alle de andre slags sukker.

Kokospalmesukker udvindes af saft fra kokospalmeblomster. Rørsukker udvindes af sukkerrør og den rørsukker, du finder her hos PureGreen er uraffineret dvs. den er ikke har været igennem samme proces som den raffinerede sukker, der renses og inddampes og en helt masse andet, så man da i hvert fald er sikker på at alle mineraler, er helt væk. I den uraffinerede rørsukker finder du stadig de naturlige mineraler, som sukker indeholder. Du finder også den mørke rørsukker Demerara, den lyse Muscovado rørsukker, sukkerknalde lavet på rørsukker, flormelis og den skønne vanillesukker lavet på ren vanilie og mørk rørsukker - den giver en helt fantastisk smag! 

 

Agavesirup og de andre sirupper.

Agavesirup udvindes fra Agaveplanten, der vokser i Mellemamerika. Agavesirup søder ganske meget, så brug det i små mængder. Du finder almindelig ahornsirup og ahornsirup med tranebær og med blåbær. Ahornsirup er som navnet siger udvundet af ahorn. Bygmalt sirup er udvundet af byg og det er en meget mørk sirup med en kraftig smag. Den er især velegnet til julens bagværk.